Dačić: Policajci zaslužuju više

Policija je dobila Posebni kolektivni ugovor, kojim je predviđen plaćeni prekovremeni rad i izjednačavanje osnovice za obračun zarada policije i vojske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

15:08

Default images

Poseban kolektivni ugovor potpisali su ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednici dva reprezentiva policijska sindikata - Nezavisnog policijskog sindikata Velimir Barbulov i Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

"Ovo je samo ostvarivanje prava koja svi imaju, a ne da policija dobija dodatna prava, i ne znači da će policajcima od sutra biti povećane plate nego da su policajci prvi put u istoriji dobili prava kao i ostali zaposleni, a dogovoreno je i da osnovica za obračun zarada policajaca i zaposlenih u vojsci bude izjednačena", rekao je Dačić. Potpisivanje ugovora su ocenili kao istorijski događaj, jer su policajci prvi put dobili ista prava kao i ostali zaposleni.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da nisu tačni navodi sindikata prosvete da su policiji povećane plate za 30 odsto i da "za policiju ima para, a za ostale ne".

Barbulov je rekao da je ugovorom ispravljena nepravda koja je trajala decenijama, a kao jedinu manu je naveo odloženo sprovođenje ugovora.

Dodao je da je ugovorom definisana i obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova da pruži pravnu zaštitu zaposlenima.

Mijailović je potpisivanje ugovora nazvao pionirskim poduhvatom koji će trajno rešiti odnos zaposlenih i poslodavca, a kolegama policajcima poželeo "sreću i da budu nasmejani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: