Palma: Za prvi brak 3.000 evra

Jagodina bi od Nove godine mogla da počne da iz budžeta poklanja po 3.000 evra meštanima jagodinskih sela starijim od 38 godina.

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

16:47

Default images

Uslov da dobiju poklon jeste da se žene ili udaju i to prvi put, kaže gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

To je, za sada, njegov predlog Skupštini grada, kako bi se pomogao natalitet.

Palma navodi da je u selima mnogo onih koji nisu oženjeni i udati i ocenjuje da bi to bio još jedan vid borbe protiv bele kuge.

Inače, Palma tvrdi da će ovogodišnji budžet Jagodine biti u suficitu, navodeći da je ta opština jedina takva u Srbiji.

„Jagodina je verovatno jedini grad ili opština u Srbiji, koji će budžetsku 2010. godinu završiti sa suficitom, jer nam je ovogodišnja realizacija budžeta 125 odsto“, izjavio je gradonačelnik Jagodine.

Marković je na proslavi 10. rođendana televizije Jagodina rekao da pri tom ne misli na suficit na računu, već u izgrađenim objektima i novcu koji je otišao u porodice, prenosi jagodinska TV Palma plus.

Prema njegovim rečima, ovakva realizacija budžeta je rezultat činjenice, između ostalog, da se u dve ulice u dužzini od 250 metara, gradi 13 zgrada, u neposrednoj blizini turističko-sportsko-zabavnog kompleksa, u čijem sastavu su gradski stadion, Akva park, muzej voštanih figura i zoološki vrt.

"Zahvaljujući atraktivnosti naših turističkih destinacija, zemlja u njihovom okruženju postala je primamljiva za investitore i to je jedan od segmenata punjenja gradskog budžeta", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: