Mrkonjić: Vlada nema rešenje za Jat

Vlada Srbije još nije odlučila kakva će biti sudbina Jat ervejza, a problemi te aviokompanije ne mogu da se reše smenom rukovodstva, kaže Milutin Mrkonjić.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 08.12.2010.

12:52

Default images

Ministar za infrastrukturu je izjavio da je Vlada Srbije ranije napravila strategiju sa planovima za Jat ervejz i da će u svakom slučaju država imati svoju aviokompaniju tako što će se Jatu naći strateški partner ili će biti osnovana nova kompanija, a stara otići u stečaj.

On je ukazao da Vlada Srbije još nema definitivnu odluku o kojoj varijanti će biti reč i da je upravo menadžment Jata na čelu sa Srđanom Radovanovićem imao zadatak da utvrdi koje je rešenje najbolje. "Stručnjaci su procenili da Jat ervejz može da izdrži ovu i narednu godinu sa postojećom flotom, ali da to neće biti moguće u 2012. godini", kazao je Mrkonjić.

Mrkonjić je podsetio da je Skupština Srbije usvojila Zakon o davanju državne garancije za kredit od 51 milion evra koji će biti iskorišćen za obnavljanje flote.

Sudbina generalnog direktora Jat ervejza Srđana Radovanovića biće rešena danas na sednici Upravnog odbora te kompanije koji postavlja i smenjuje čelnika tog javnog preduzeća, a ne Vlada Srbije.

Tako će biti stavljena tačka na višednevna nagađanja da li će sadašnji generalni direktor nacionalnog avioprevoznika i dalje ostati na toj funkciji.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Jat-a Radovanović će podneti ostavku, ili će biti smenjen sa funkcije generalnog direktora.

Kako su mediji objavili, novi generalni direktor Jat -a trebalo da bude Vladimir Ognjenović, dosadašnji zamenik Radovanovića.

Vanredna sednica Skupštine Jat ervejza na kojoj će biti reči o poslovanju biće održana po podne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: