Mrkonjić: Razvijamo aviosaobraćaj

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da će novi zakon o vazdušnom saobraćaju omogućiti razvoj tog vida saobraćaja u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

09:16

Default images

Obrazlažući taj predlog zakona, Mrkonjić je poslanicima rekao da je važeći Zakon o vazdušnom saobraćaju iz 1998. "zastareo" i da ograničava razvoj vazdušnog saobraćaja.

"Novi zakon propisuje pravila u vazdušnoj plovidbi i odrednice koje se odnose na aerodrom i aerodromske usluge, zaštitu od buke i emisije izduvnih gasova", rekao je ministar.

On je dodao da su predviđene i oštre kazne za one koji ne poštuju te odredbe, kao i da je rađen po evropskim standardima i da su njime uređeni svi aspekti vazdušnog saobraćaja.

"To podrazumeva primenu standarda bezbednosti i obezbeđivanja života putnika", rekao je Mrkonjić.

Otvoriće se i nove tržišne mogućnosti za domaće avio-prevoznike, kojima će pod jednakim uslovima biti omogućeno da pristupe zajedničkom evropskom vazduhoplovnom području, koje će, kako se očekuje, do kraja 2010. godine obuhvatiti 35 zemalja, sa više od 500 miliona potencijalnih korisnika, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: