Dragutinović: Revizija je najbolja

Nema bolje kontrole od one kada vas kontroliše državna revizorska institucija, kaže ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

08:36

Default images

Ona dodaje da njeno ministarstvo u svom poslovanju nije imalo problema sa državnim revizorom, i da spremno čeka mišljenje rezvizora i o budžetu za 2009. godinu.

"Sve njihove preporuke smo usvojili. Sa državnom revizorkom institucijom situacija je mnogo drugačija kada je u pitanju kontrola državnih para, nego ranije", rekla je Dragutinović.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije usvojila izmene zakona o budžetskom sistemu, koji će se sada zvati i zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Pored državne revizorske institucije, čiji je glavni zadatak da utvrdi da li se pare iz budžeta troše namenski ili ne, imaćemo instituciju koja će govoriti o kvalitetu javnih finansija, da li dobijamo vrednost za uloženi novac", objasnila je Dragutinović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo finansija ima u takvim institucijama najboljeg saveznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: