Ford bez finansijske pomoći Nemačke

Nemački ministar privrede Rajner Bruderle odbio je zahtev nemačkog odeljenja američkog proizvođača automobila Ford za dodelu državne pomoći.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

08:16

Default images

"S obzirom na poboljšanje ekonomske situacije i finansijske snage Forda ne postoje nikakvi dalji razlozi za državnu podršku te kompanije", kaže Bruderle.

Mediji, pozivajući se na dokumente u koje je imao uvid, navode da je Ford od Evropske investicione banke (EIB) tražio pozajmicu od 200 miliona evra, a EIB je zahtevala da nemačka vlada da garanciju za to.

Bruderle je već prošlog meseca odbio da da državnu pomoć i domaćoj fabrici Opel, koja je u sastavu najvećeg američkog proizvođača automobila "Dženeral motors" (GM).

GM je posle odbijanja svog zahteva objavio da će sprovesti restrukturalizaciju Opela prema prvobitnom planu i bez državne pomoći, prenele su agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: