Cvetković: I 2010. će biti teška

Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da će za Srbiju i 2010. godina biti teška i dodaje da je Srbija tek na početku izlaska iz krize.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2010.

16:03

Default images

Cvetković je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta predstavio privredno stanje i najavio mere Vlade za očuvanje makroekonomske stabilnosti i povećanje privredne aktivnosti.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Cvetković je najavio pojačanu aktivnost za privlačenje stranih investicija i podsticanje tražnje što bi, kako je rekao, "trebalo da doprinese otvaranju novih radnih mesta i poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih".

Na sednici Saveta je ocenjeno da su u 2009. godini, merama Vlade uz podršku svih socijalnih partnera, ublažene negativne posledice ekonomske krize što dokazuju makroekonomski pokazatelji i poredjenje sa zemljama regiona.

Na sednici su pozdravljene inicijative i mere Vlade za izjednačavanje uslova poslovanja, jačanje finansijske discipline i plaćanje doprinosa i poreza.

U saopštenju se dodaje da je data podrška merama koje Vlada namerava da sprovede radi podsticanja proizvodnje i zaposlenosti u nerazvijenim područjima.

Socijalni partneri su istakli da je privatizaciju preostalih društvenih preduzeća neophodno sprovesti tako da se novi vlasnici obavežu da preduzeća osposobljavaju za tržište i da obezbede njihovu punu uposlenost, piše u saopštenju.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta su zaključili da se ove godine pojača saradnja da bi se čula mišljenja i predlozi svih socijalnih partnera o važnim ekonomskim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: