Ugovor Ikarbusa i Brede 20. januara

Potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji Fabrike autobusa Ikarbus i italijanske firme "Breda menarini" trebalo bi da se realizuje 20. januara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2010.

08:47

Default images

Predsednik sidnikata u Ikarbusu Velimir Gligorić kaže da pregovori još traju, ne želeći da iznosi detalje do sada obavljenih pregovora, ističući samo da se stvari odvijaju u pozitivnom pravcu.

Ugovor je prethodno trebao da se potpiše 21. decembra, ali je to odloženo dok se ne preciziraju neki tehnički detalji i tekući troškovi oko plaćanja komunalnih usluga i radničkog standarda. Kako su tada rekli predstavnici italijanske kompanije, oko 80 odsto ugovora je već usaglašeno.

Prema ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji, italijanski "Breda menarinibus" bi trebalo da zakupi beogradski Ikarbus na dve godine i da godišnje sklapa od 250 do 300 autobusa, na čemu bi bilo uposleno oko 300 radnika.

Breda bi trebalo da uzme u zakup fabriku Ikarbus na dve godine, a svi drugi objekti koji nisu u funkciji proizvodnje trebalo bi da se prodaju na licitaciji i da se od tog iznosa namire dugovanja Ikarbusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: