Stilos odustao od kupovine Prosvete

Poslovni sistem "Stilos Group" iz Novog Sada je saopštio da neće izaći sa ponudom za kupovinu izdavačke kuće Prosveta.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

10:47

Default images

U saopštenju te kompanije, u čijim okvirima posluju dve renomirane izdavačke kuće, stoji da je razlog za "odustajanje, pored trenutne globalne ekonomske krize koja od svih strateški orijentisanih kompanija zahteva odgovoran i promišljen pristup u investiranju, jeste loša ekonomska situacija u kojoj se nalazi Prosveta uz puno nepoznanica i neregulisanih pravnih i finansijskih pitanja".

Tako je od prvobitno šest zainteresovanih kupaca "otpalo" do sada sigurno dvoje pošto se srpsko-italijanska izdavačka kuća "Evro-Đunti" povukla prošle sedmice.

Kako navode mediji, za Prosvetu su zainteresovane "Cepter buk" i “IPS medija”, jer su "izgleda odustali i Beli put i poljski izdavač Libertas".

Agencija za privatizaciju je prošle sedmice najavila da će do kraja marta biti poznat kupac koji je dao najbolju tendersku ponudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: