Akcije upisalo više od tri miliona

Od 28. januara kada je počeo upis u poštama, za besplatne akcije šest državnih kompanija prijavilo se 3.188.045 građana, a oko 17.000 se odreklo hartija od vrednosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2008.

09:37

Default images

Prijava građana teče uobičajeno i u proseku se kreće oko 20.000 dnevno, koliko ih je bilo u petak, a u Pošti apeluju još jednom na građane da požure da pre godišnjih odmora upišu besplatne akcije.

Prema rečima člana Koordinacionog tima PTT Srbije Danijele Mitrović, primena Uredbe o odricanju akcija je počela 14. aprila.

Ona je kazala da su u toj kategoriji dve podgrupe - 12.739 građana se na šalterima pošta pojavio prvi put kako bi se odrekli akcija, a u drugoj podgrupi su 4.593 građanina koji su se po drugi put pojavili na šalterima, jer su se već jednom upisali, iako su već posedovali (bezvredne) akcije. U poštama još nema gužve, ali se poznajući mentalitetet, očekuje da se već početkom narednog meseca broj građana značajno uveća, jer prema procenama nadležnih za upis čeka još oko 900 hiljada građana.

Podsećanja radi, građani se za besplatne akcije prijavljuju uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa. U slučaju da građanin nema tekući račun, "Pošta" mu odmah na istom šalteru dodeljuje broj računa.

Agencija za privatizaciju posle provere podataka najkasnije do kraja godine građane pismeno obaveštava da li imaju pravo na besplatne akcije.

Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, "Telekoma Srbija", Jat ervejza, Aerodroma "Nikola Tesla" i "Galenike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: