Magnohrom pokreće proizvodnju?

Poptredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić razgovarao je sa radnicima u kraljevačkom "Magnohromu".

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2008.

19:15

Default images

U kraljevačkom "Magnohromu" biće imenovano novo rukovodstvo koje će do sredine februara uraditi popis, a do kraja tog meseca sastaviti završni račun i pripremiti novu sistematizaciju, socijalni program i plan proizvodnje za ovu godinu.

Takav dogovor postigli su predstavnici sindikata i poslovodstva fabrike vatrostalne opeke i električnih uređaja "Magnohrom" sa potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem.

Radnicima "Magnohroma" je sredinom januara isplaćena jednokratna pomoć od 10 hiljada dinara, a juče je fabrici uključena i struja, koja je bila isključena pre tri i po meseca zbog neizmirenog računa od oko 5,5 miliona dinara.

Dogovoreno je da za 123 radnika, kojima je nepovezan radni staž, taj problem reši Ministarstvo rada i socijalne politike, kako bi mogli da budu penzionisani.

Početkom marta delegacija Vlade Srbije posetiće "Magnohrom", kako bi pomogla oživljavanju proizvodnje, koja je obustavljena zbog neuspešne privatizacije tog preduzeća, koje je kupila britanska kompanija "Global stil".

Ugovor za "Global stilom" je raskinut krajem prošle godine.

U fabrici, koja sada ima samo tehničku vodu, zavrnute su i slavine kraljevačkog "Vodovoda", kome "Magnohrom" duguje milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: