Privatizacija veterinarskih stanica

Agencija za privatizaciju Srbije prodala je prvu grupu veterinarskih stanica, a ukupan prihod na dostigao je 1,1 mlrd. RSD.

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

16:03

Default images

Na aukciji je prodato je 16 od ukupno 32 ponuđena preduzeća, za 994 miliona dinara, a na licitaciji za proizvođača komponenti za vozila Lola fluidomatik pobedio je vlasnik izdavačkog preduzeća i lanca knjižara IPS Dejan Pantović prihvativši početnu cenu od 104 miliona dinara.

Najveća cena na aukciji postignuta je za trgovinsko preduzeće "Banovo brdo", koje je za 530 miliona dinara preuzeo beogradski Veg (Weg), proizvođač elektronike, trgovinska kompanija i vlasnik hotela Balkan, preko zastupnika Jovice Đurića.

Kako su rekli učesnici aukcije, drugoplasirano je bilo preduzeće Zekstra.

Javno informativno poreduzeće Knjaževac prodato je firmi Putevi Knjaževac za 5,5 miliona dinara, 10 puta veći iznos od početne cene.

Zastupnik Puteva Goran Vesić kazao je novinarima da preduzeće dosta sredstava izdvaja za reklame i da su shvatili da im je kupovina te medijske kuće "u interesu".

Kupac RTV Podrinja je vlasnik građevinskog preduzeća Stobeks (Stobex) Dobrivoje Stojnić, koji planira da napravi "savremenu TV stanicu, kao Pink". Prodajna cena RTV Podrinja dostigla je 53 miliona dinara, a početna je bila 7,51 milion.

RTV Majdanpek je za 3,8 miliona dinara prodat vlasniku kafića i diskoteka Jugoslavu Maksimoviću, koji je ocenio da je trenutak kupovine medija sada dobar "jer predstoje izbori i predizborna kampanja".

Kupac RTV Zaječara nije želeo da daje izjave. Kako su novinarima rekli učesnici Aukcije, kupac je Dušan Ninić, nekadašnji generalni direktor Efes pivare.

Veterinarsku stanicu u Mionici kupilo je za 9,6 miliona dinara fizičko lice, hemičar, koji planira da ujedini veterinarske stanice Kolubarskog okruga u holding.

Konzorcijum zaposlenih u Veterinarskoj stanici Kragujevac uspeo je da pobedi klanicu Budućnost iz tog grada, i postane vlasnik svog preduzeća za 29 miliona dinara.

Zastupnik kupca veterinarske stanice Ruma kazao je da "nije ovlašćen da daje izjave". Novi vlasnik je Živko Matijević, a prodajna cena dostigla je 55 miliona dinara.

Veterinarsku stanicu Vladimirci kupilo je poljoprivredno preduzeće Gučevo iz Loznice za 23 miliona dinara, a stanicu Veliko Gradište kupio je Slobodan Rajčić, bivši radnik te stanice i sadašnji vlasnik privatne veterinarske stanice Rajčić.

Na aukciji su prodati i Niški lanac restorana NIŠA ugostiteljsko-trgovinskoj firmi iz Niša Bir komerc, trgovinsko preduzeće Aik iz Niša za 144 miliona dinara, Inžinjering Eling elektronike, Agroinženjering komerc iz Novog Sada, DOO NAtura iz Subotice i Galpres iz Leskovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: