Deripaska dolazi u Zastavu?

Ruska kompanija SMR preko austrijskog partnera Magna Štajer, učestvovaće u privatizaciji Zastavine Fabrike automobila.

Izvor: B92, Danas

Sreda, 05.12.2007.

14:04

Default images

Beogradski list Danas piše da će, prema njihovim nezvaničnim saznanjima, ruski biznismen Oleg Deripaska, čija kompanija SMR ima 43 odsto akcija u austrijskoj firmi Magna Štajer, učestvovati u privatizaciji kragujevačke fabrike automobila.

Taj list navodi i tvrdnje neimanovanih sagovornika da je Deripaska, posredstvom firme Magna Štajer već uspostavio poslovnu saradnju sa američkim Krajslerom.

Tender za privatizaciju Zastavine Fabrike automobila trebalo bi da bude raspisan sredinom decembra, a kako je najavljeno delegacija Ministarstva ekonomije danas će otputovati u dvodnevnu posetu Gracu, gde će sa menadžmentom kompanije Magna Štajer razgovarati o privatizaciji kragujevačkog proizvođača automobila.

Magna Štajer je nedavno od nadležnih u Srbiji zatražila privremeno odlaganje raspisivanja tendera za prodaju Zastavine Fabrike automobila, kako bi mogla bolje da se pripremi za privatizaciju kragujevačko automobilske kompanije.

U Zastavi očekuju da će tokom ovonedeljnih razgovora u Gracu menadžment kompanije Magna Štajer detaljnije biti upoznat sa tenderskim uslovima za privatizaciju Fabrike automobila, te da ta austrijska kompanija, posle toga, neće više insistirati na odlaganju njene privatizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: