Imlek:101,3 mil. litara proizvoda

Kompanija Imlek je u prvih šest meseci 2007. godine prodala 101,3 miliona litara mleka i mlečnih proizvoda.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2007.

13:33

Default images

Ukupna neto vrednost prodaje iznosi 5,8 milijardi dinara, a kompanija je objavila da planira da se u drugoj polovini godine prodaja mleka i drugih proizvoda poveća na 115,3 miliona litara, od čega se očekuje neto prihod od 6,96 milijardi dinara.

Beogradskom Imleku su krajem prošle godine pripojene zaječarska mlekara Impaz i mlekara Zemun, a sve tri kompanije posluju u okviru Denjub fuds grupe (Danube Foods Group).

Kako je ranije najavljeno iz Denjub fudsa, Imleku bi u decembru trebalo da se pripoji i Novosadska mlekara, koja posluje u okviru iste grupacije, dok će Mlekara Subotica, kojom takođe upravlja Denjub fuds nastaviti samostalno da posluje.

Direktor korporativnih poslova Denjub fuds grupe Rade Pribićević nedavno je izjavio da ta grupa preko Imleka, Novosadske mlekare i Mlekare Subotica ima udeo između 30 i 35 odsto na tržištu mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji.

Denjub fuds grupa je u vlasnistvu britanskog „New World Value“, kojim upravlja kompanija Salford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: