Nema kraja bahatoj vožnji: Šleper na auto-putu išao kontrasmerom VIDEO

Policija je počela da se obračunava sa bahatim vozačima. Na društvenim mrežama, opet je osvanuo zastrašujući snimak šlepera koji na auto-putu vozi u suprotnom smeru. Samo pukom srećom niko od savesnih vozača, nije stradao.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.12.2023.

18:20

Nema kraja bahatoj vožnji: Šleper na auto-putu išao kontrasmerom VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Na snimku koji je drugi vozač snimio iz automobila, vidi se kako ogroman šleper u punoj brzini ide pogrešnom trakom.

Ovakvih slučajeva sve je više, među građanima vladaju strah i panika da će neko neduzan izgubiti život, ali iz ministarstva unutrašnjih poslova ističu da preduzimaju sve mere kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo ubuduće.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova sankcionisalo je 359 slučajeva, ne samo na auto-putu već na svim državnim putevima. Tu je sankcija od 20.000 do 40.000 dinara ili 30 dana zatvora, 6 kaznenih poena i tri meseca zabrane. Većina vozača kad shvati grešku, oni se okrenu, što je potpuno nebezbedno, i voze u kontrasmeru da bi se vratili. Ukoliko se desi takva greška, moraju da izađu na predviđenom delu puta", kaže za Prvu TV načelnik saobraćajne policije Slaviša Lakićević.TV.

Takođe, dodaje se i da je MUP oformio radnu grupu koja se specijalno bavi praćenjem ovakvih prekršaja i otkrivanjem počinilaca.

Ministarstvo i Putevi Srbije dodatnom signalizacijom obeležili su 21 od ukupno 49 isključnih i uključnih petlji.

"Uradili smo novo softversko rešenje koje će nam na svim kamerama koje imamo na auto-putu, gde smo uočili ovakva ponašanja, detektovati i davati signal, kako bismo to ublažili", ističe Lakićević.

Ovakva nesavesna vožnja je izazivanje opšte opasnosti, a tužilaštvo je saglasno sa tim da da MUP u saradnji sa njima za ovakve slučajeve podnosi krivične prijave

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: