Prva Škoda na struju stiže 2020, pre toga hibridi

Škoda je objavila da će 2020. u fabrici Mlada Boleslav početi da proizvodi električna vozila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:02

Prva Škoda na struju stiže 2020, pre toga hibridi
Škoda Vision E Concept

Kao deo Volkswagen grupacije, koja najavljuje velika ulaganja u sektor vozila na električni pogon, Škoda će takođe učestvovati u budućoj “ofanzivi” automobila na struju.

Elektrifikacija Škoda započeće plug-in hibridnim verzijama modela Superb i Kodiaq. Oba vozila koristiće hibridni pogonski sistem koji se sastoji 1.4 litarskog turbo benzinca i elektromotora od 85 kW (116 ks). Ukupna snaga hibridnog sistema iznosiće 160 kW (218 ks).
Škoda Vision E Concept
Prva u potpunosti električna Škoda stiže 2020. a biće zasnovana na Vision E Conceptu koji je predstavljen u prvoj polovini 2017.

Biće to tek treći model VW grupe koji će koristiti MEB mehaničku platformu namenjenu vozilima sa električnim pogonom, nakon najavljenog Volkswagenovog i Audijevog automobila na struju, što znači da je Škoda visoko na listi prioriteta nemačkog auto-giganta kada je reč o električnim vozilima.

Škoda na struju biće kupe-krosover, po veličini pozicioniran između dva SUV modela - Karoq i Kodiaq. Očekuje se da će je pogoniti elektromotor od oko 300 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: