Nova definicija luksuza: Mercedes-Maybach S650 Cabrio

Mercedes je proširio porodicu Maybach modela superluksuznim kabrioletom od 300.000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.11.2016.

11:44

Nova definicija luksuza: Mercedes-Maybach S650 Cabrio

Otkako je pre nekoliko godina ugasio Maybach kao zasebnu automobilsku marku i zamenio je specijalnom serijom premijum modela koji nose oznaku Mercedes-Maybach, nemački proizvođač predstavio je limuzinu na bazi S klase i produženu Pullman varijantu.

Sada se toj familiji pridružio i jedan kabriolet, koji vlasnicima treba da pruži osećaj da se voze u jednom od najekskluzivnijih automobila sa otvorenim krovom na svetu.
Mercedes-Maybach S650 Cabriolet ima sve potrebene predispozicije da postane kralj kabrioleta. Zasnovan na ionako luksuznoj Mercedesovoj S klasi, automobil dobija snagu od 6.0 litarskog bi-turbo V12 motora sa 630 ks (463 kW) i čak 1.000 Nm.

Inače, ovaj motor, nastao u radionicama sportskog AMG odeljenja, već se ugrađuje u model Mercedes AMG S65 Cabriolet, tako da je S650 Cabriolet dobio najbolji mogući agregat.
Standardni Mercedes S klase Cabriolet bilo je teško nadmašiti, kada je reč o premijum sadržajima, ali Maybach verzija i tu je otišla korak dalje sa novim kožnim sedištima i najkvalitetnijim materijalima koji se mogu naći u enterijeru nekog savremenog automobila.

Pored Maybach oznaka koje su prisutne kako u kabini tako i na spoljašnjosti automobila, S650 Cabriolet razlikuje se od "obične" S klase i po drugačijem prednjem braniku, specijalno dizajniranim alu felnama, drugačijim završecima izduvnog sistema i drugim detaljima.
Mercedes je odlučio da ovaj model bude ekskluzivan još po nečemu - proizvodnja je limitirana na samo 300 automobila, od kojih će 75 završiti na tržištu SAD.

Pogledajte video:



Mercedes-Maybach S650 Cabriolet zvanično je predstavljen novinarima i publici na aktuelnom sajmu automobila u Los Anđelesu, a cena u Evropi startuje od 300.000 evra.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: