VW: Novi model na struju biće revolucionaran kao "buba"

Na auto-salonu u Parizu, nemački automobilski gigant izložiće električni koncept koji će utrti put budućim serijskim vozilima na struju.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

10:58

VW: Novi model na struju biće revolucionaran kao

Volkswagen je nakon dizel afere iz 2015. ubrzao razvoj električnih automobila, i objavio planove koji predviđaju da će do 2025. izbaciti na tržište čak 30 modela sa pogonom na električnu energiju, dok bi do 2030. trećina prodatih vozila ovog proizvođača bili elektroautomobili.

Uoči sajma u Parizu, Volkswagen je objavio nekoliko "tizer" fotografija novog električnog vozila za koje u toj kompaniji kažu da će "biti revolucionarno kao što je to bila čuvena 'buba' kada se pojavila, a koja je kasnije postala najprodavaniji autona svetu u 20. veku".
"Ovaj električni automobil ima potencijal da ispiše novu istoriju auto-industrije, a nakon koncepta uslediće prvi produkcijiski model baziran na novoj modularnoj platformi za elektroautomobile (MEB)", saopštili su iz Volkswagena.

Očekuje se da će serijska verzija na tržište stići 2019-2020. godine, a pre toga u prodaji bi trebalo da se nađe električni van Budd-e.
Novi električni koncept je hečbek, a glavni rivali će mu biti BMW i3 i Opel Ampera-e/Chevrolet Bolt. Procenjuje se da će imati autonomiju u vožnji između 400 i 600 km.

Više detalja biće poznato nakon pariske premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: