Faraday Future: “Zver” može da izađe na ulicu

Faraday Future planira da započne testiranje prototipa električnog vozila bez vozača i to na kalifornijskim putevima, nakon što je dobila dozvolu države.

Automobili

Izvor: autonews.com

Sreda, 22.06.2016.

12:51

Faraday Future: “Zver” može da izađe na ulicu
Koncept Faraday Future FFZERO1 (Foto: Gettyimages)

Startap firma sa sedištem u Los Anđelesu, koju podržavaju investitori iz Kine, planira da započne proizvodnju i prodaju električnih vozila sledeće godine, ali detalji o automobilima bez vozača još nisu saopšteni.

Predstavnik kalifornijskog Ministarstva za motorna vozila potvrdio je da je Faraday dobio dozvolu za testiranje na ulicama 17. juna.

Faraday je jedna od nekoliko startap firmi koje finansiraju Kinezi i koje predstavljaju konkurenciju Tesla Motors Inc. u proizvodnji premium električnih vozila.

Džen Beker, direktor automatizovane vožnje u tehnološkom centru Faraday u San Hozeu, kaže da je njihov cilj da stvore vozila koja su “umetničko delo među sistemima asistencije u vožnji”.

Kalifornija je ranije dala dozvolu 13 kompanija za testiranje autonomnih vozila na javnim putevima, među kojima su i startapi iz Silicijumske doline – Zoox i Drive.ai.

Tu su i Google, Tesla, Volkswagen AG, Mercedes Benz, Nissan Motor Co, BMW AG, Honda Motor Co. i Ford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: