Kod njih se i policajci voze na struju

Dok je u Srbiji nabavka i korišćenje bilo kakvog električnog automobila još uvek u sferi teorijskih razmatranja, policija u Los Anđelesu naručila je 100 električnih patrolnih automobila marke BMW.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

09:54

Kod njih se i policajci voze na struju
Foto: BMW USA

Električni BMW i3 je jedan od nekoliko modela na struju (među njima je i Tesla S), koji su u poslednjih godinu dana testirani kao moguća patrolna vozila policijskih snaga Los Anđelesa. Nakon probnog perioda, gradske vlasti i uprava policije odlučili su da flotu patrolnih vozila obogate sa 100 automobila BMW i3.

S obzirom da ovaj model ima relativno skroman radijus kretanja sa jednim punjenjem baterija, koji bi se dodatno smanjio ako bi se, na primer, automobil koristio u policijskim poterama, BMW i3 neće biti namenjen za jurnjavu po ulicama najvećeg kalifornijskog grada, već za nešto lakše policijske zadatke.
Foto: BMW USA
Kao deo sporazuma o prodaji vozila, BMW se obavezao da će izraditi web aplikaciju koja će policiji Los Anđelesa omogućiti tačan uvid u poziciju i parametre vožnje svakog i3 u realnom vremenu. Takođe, nemački proizvođač će raditi na usavršavanju efikasnosti punjenja baterija i potrošnje električne energije automobila iz flote patrolnih vozila.

Gradonačelnik Los Anđelesa izjavio je da je cilj da se ubrza uvođenje "zelenih" vozila u javne službe, od čega grad pored ekološke ima i ekonomsku korist.

Inače, Policija Los Anđelesa već raspolaže sa 23 električna skutera i tri električna motocikla koji se koriste za patroliranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: