Brabus od Smarta napravio džepnu jurilicu (FOTO)

Nemačka kompanija koja je najpoznatija po doradi Mercedesovih serijskih modela, a odnedavno i po restauraciji oldtajmera sa trokrakom zvezdom, unapredila je aktuelnu Smart familiju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

12:14

Brabus od Smarta napravio džepnu jurilicu (FOTO)
Smart Brabus ForFour

Brabus je predstavio modifikovane verzije sva tri model u ponudi, Smarta ForTwo, kabrioleta, i Smarta ForFour. Uz uobičajene aerodinamičke i estetske dodatke na spoljašnjosti, automobili su dobili pojačani turbo motor.
Smart Brabus ForTwo
Trocilindarski agregat zapremine 898 ccm u stanju je da razvije 109 ks (80 kW) i 170 Nm, što je 20 odsto više snage u odnosu na regularnu 0.9 litarsku turbo jedinicu. Zahvaljujući novom motoru, Brabus ForTwo iz stanja mirovanja do stotke stiže za 9,5 s, a isto vreme pri ubrzanju od 0 do 100 km/h postiže i kabriolet verzija.

Maksimalna brzina oba automobila iznosi 165 km/h.
Smart Brabus ForTwo Cabrio
Nešto teži i veći Smart Brabus ForFour iz mesta do brzine od 100 km/h stiže za 10,5 s, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Brabus verzije nove generacije Smart modela u evropske prodajne salone stižu u julu, a početna cena u Nemačkoj iznosiće 19.710 evra, koliko će koštati unapređeni ForTwo.
Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: