Obrisi nove Honde Civic na sajmu u Ženevi

Ženevski auto-salon Honda je iskoristila da predstavi javnosti prototip sledeće generacije svog popularnog hečbeka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.03.2016.

09:42

Obrisi nove Honde Civic na sajmu u Ženevi

Sudeći prema fotografijama prototipa, budući produkcijski Civic za evropsko tržište izgledaće sportskije od aktuelnog modela. U Hondi kažu da je automobila 30 mm širi i 20 mm niži, ali i 130 mm duži od prethodnika.

Iako nije isključeno da će japanski proizvođač pre premijere serijske verzije ublažiti dizajn spoljašnjosti prototipa, i dalje možemo očekivati da će novi Civic predstavljati upečatljivu pojavu na putu.
Prednji deo karakterišu masivni otvori za vazduh u braniku, kojih se ne bi postideli ni mnogi skupi sportski automobili. U sličnom stilu oblikovan je i zadnji deo vozila - sa spojelrima, difuzorom i dve centralno postavljene izduvne cevi.
Fotografije enterijera za sada nisu dostupne. Ako se uzme u obzir da je Civic porastao u dužinu za 13 cm, u kabini će svakako biti više mesta za noge putnika, barem onih koji sede pozadi.

Novi model pojaviće se na evropskom tržištu 2017, do kada će Honda predstaviti konačnu produkcijsku verziju. Među pogonskim jedinicama će se naći i trocilindarski 1.0 turbo benzinac, kao i 1.5 litarski i-VTEC sa 4 cilindra.
Kada je reč o dizel ponudi, treba očekivati poznati 1.6 i-DTEC. Za prenos snage brinuće se šestobrzinski manuelni, dok će kao opcija na raspolaganju biti i CVT menjač.

Nova generacija Honde Civic za Evropu proizvodiće se u Velikoj Britaniji, a kako će ona definitivno izgledati mogli bismo da saznamo već u oktobru, na sajmu automobila u Parizu.

Foto: Newspress

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: