Pretpremijera: Mercedes E klase za 2016. (FOTO)

Nekoliko dana pre svetske premijere, na Internet su dospele zvanične fotografije novog Mercedesa E klase.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2016.

08:48

Pretpremijera: Mercedes E klase za 2016. (FOTO)

Mercedes je početkom decembra otkrio detalje enterijera, a nemački Auto-Presse kompletirao je sliku nove E klase objavivši fotografije spoljašnjosti limuzine koja će svetskoj automobilskoj javnosti biti predstavljena na auto-salonu u Detroitu, 11. januara.

Isti izvor navodi da je E klasa za 2016. postavljena na modularnu MRA platformu, koju koristi i aktuelna C klasa.

Automobil je dugačak 4,92 m, dok međosovinsko rastojanje dostiže 2,94 m.
Očekivano, Mercedesova nova limuzina u sebi kombinuje dizajn S i C klase, uz veoma dobre aerodinamičke karakteristike, o čemu svedoči nizak koeficijent otpora vazduha (0,23).

Kupci koji se odluče za neki od viših paketa opreme imaće na raspolaganju potpuno digitalizovanu komandnu tablu koja se sastoji od dva 12,3 inčna ekrana, dok će bazna verzija imati klasične analogne instrumente.
Osim standardnog, biće dostupna i tri opciona sistema oslanjanja.

Mercedes E klase Avantgarde imaće za 15 mm spušteno ogibljenje, dok će sportska verzija pored nižeg oslanjanja imati i tvrđe, prilagodljive amortizere.

U ponudi će biti i sistem vazdušnog oslanjanja.
Auto-Presse piše da je bazni Mercedes E200 opremljen 2.0 litarskim turbo benzincem koji proizvodi 195 ks.

Hibridna verzija, E350e, imaće benzinski i električni motor ukupne kombinovane snage 279 ks, a u vrhu ponude biće AMG model pogonjen 4.0 V8 bi-turbo jedinicom sa oko 600 "konja".

Više tehničkih detalja biće poznato nakon zvanične premijere nove E klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: