VW Transporter T6 - nastavak tradicije duge 65 godina

Nemački proizvođač je predstavio šestu generaciju modela Transporter koji se pod različitim imenima proizvodi od 1950, kada je lansiran legendarni Typ 2.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

08:55

Default images

Jedan od najvažnijih modela u istoriji Volkswagena do sada je proizveden u 12 miliona primeraka, tokom proteklih šest i po decenija.

Najnovija, šesta generacija, komerijalizovana pod oznakom T6, donosi moderniji dizajn spoljašnjosti i enterijera, nove sadržaje i napredne sisteme asistencije, kao i potpuno novu paletu motora koji su usklađeni sa Euro 6 normama.
Volkswagen T6 zadržao je "kutijastu" formu prethodnika uz prepoznatljiv prednji deo sa karakterističnom maskom hladnjaka i velikim centralno postavljenim "VW" amblemom.

Farovi i stop svetla od sada su dostupni sa kompletnom LED tehnologijom dok je zadnji deo vozila praktično prekopiran sa aktuelnog T5, uz izmenjenu donju ivicu prozora koja je sada potpuno ravna.
Veće promene u poređenju sa prethodnom generacijom primetne su u kabini. Pored kvalitetnijih materijala i unapređenog dizajna, T6 ima instrument tablu koja je stilski usklađena sa najnovijom generacijom VW modela, sa multimedijalnim sistemom i 6,3 inčnim ekranom.

Ekran je opremljen senzorima koji detektuju kada vozač ili suvozač primaknu ruku ka njemu nakon čega se prikaz na displeju menja i pojavljuje se meni za unos podataka.
Na spisku opreme nalaze se i napredni sistemi asistencije, poput adaptivnog tempomata i podesivog sistema oslanjanja sa tri moda vožnje: Comfort, Normal i Sport.

Potpuno nova generaracija motora koji su odabrani za VW T6 uključuje 2.0 litarski četvorocilindrični benzinac, u varijantama sa 150 ks (110 kW) i 204 ks (150 kW), i takođe dvolitarski TDI koji je dostupan u verzijama sa 84 ks (62 kW), 102 ks (75 kW), 150 ks (110 kW) i 204 ks (150 kW).
VW T6 Generation SIX serija
Kao i njegovi prethodnici, i T6 će biti dostupan u više različitih konfiguracija, od putničke do potpuno komercijalne verzije.

Kako bi obeležio 65 godina postojanja Transportera, Volkswagen će kupcima ponuditi ekskluzivnu ograničenu seriju "Generation SIX" sa LED farovima, ukrasnim hrom paketom, specijalnim 18 inčnim alu felnama, dvobojnim eksterijerom i sedištima presvučenim Alcantara kožom.
Volkswagen je saopštio da će cena modela T6 biti u rangu sa prethodnikom ili čak nešto niža, u zavisnosti od verzije i paketa opreme.

Komercijalna varijanta u Nemačkoj će koštati od 23.035 evra (bez PDV-a), dok će putnički Multivan imati cenu od 29.952 evra.

Pogledajte galeriju fotografija Volkswagena T6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: