Ferrari F60 America - ekskluziva za 2,5 miliona dolara

Samo za američko tržište i samo za 10 odabranih klijenata - predstavljamo vam specijalni Ferrari F60 America, koji je baziran na modelu F12 berlinetta.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.10.2014.

11:04

Default images

Osim na standardnim serijskim modelima, proizvođači super-sportskih automobila, kao što je Ferrari, imaju lepu zaradu i na specijalnim verzijama koje se proizvode po narudžbini kupca, ili u veoma ograničenom broju primeraka.

Najnoviji među takvim automobilima je F60 America. Ovaj, po mnogo čemu jedinstven Ferrari, nastao je povodom obeležavanja jubileja - 60 godina poslovanja kompanije na severnomeričkom tlu.

U odnosu na izvorni model, Ferrari F12 berlinetta, F60 America ima otvoren krov, specijalne, kožom obložene zaštitne rol-bar elemente iza sedišta, restilizovani prednji i zadnji deo, uključujući i drugačije farove, kao i preoblikovana krila i vrata automobila.

Kupci će uz automobil dobiti i sklopivi mekani krov, koji se ručno postavlja i skida.
Ferrari F60 America ofarban je u plavu boju sa izvučenom belom trkačkom trakom, koja sibolizuje North American Racing Team (NART).

NART je krajem pedesetih osnovao Ferrari kako bi promovisao svoje automobile u SAD.

Interesantan je i dizajn unutrašnjosti, sa asimetrično obojenom kabinom - vozačeva polovina je crvena, a suvozačeva crna.
Ferrari F60 America zadržao je postojeći 6.3 litarski V12 motor sa 740 ks i 690 Nm iz modela F12 berlinetta.

Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću sedmobrzinskog menjača sa duplim kvačilom, zahvaljujući kome F60 ubrzava do stotke za 3,1 sekundu.

Novi Ferrarijev automobil naći će se u garažama 10 najsrećnijih vlasnika u Sjedinjenim Državama, a svaki od njih moraće da izdvoji po 2,5 miliona dolara za svoj primerak, što je šest puta više u odnosu na cenu modela F12 berlinetta.

Pročitajte više o modelu Ferrari F12 berlinetta.

Pročitajte o modelu Ferrari 458 Speciale A, koji je imao premijeru na auto-salonu u Parizu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: