Porsche pomaže u razvoju Putinove limuzine

Nakon odbacivanja prvobitnog rešenja koje je je ponudio ZiL i konkursa iz 2013. na koji je stiglo preko 120 radova, izgleda da će ruski predsednik uskoro dobiti novu limuzinu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.05.2014.

09:40

Default images

Projekat nove predsedničke limuzine pod nazivom Kortež obuhvatiće tri različita tipa vozila. Osim klasične luksuzne limuzine, predviđena je i proizvodnja SUV i mini-van modela.

Druga dva modela kasnije će se proizvoditi i u većim serijama a osim za potrebe vozila za pratnju i prevoz državnih funkcionera, pojaviće se u slobodnoj prodaji na tržištu.
Izvor: RG.ru
Novinarima je prezentovan prototip limuzine, a sajt RG.ru preneo je fotografije na kojma se vidi da će automobil imati klasičan dizajn karakterističan za ovu vrstu vozila, dok prednji deo i maska hladnjaka podsećaju na Rolls-Royce modele.
Izvor: RG.ru
Kako je saopštio ruski ministar trgovine, Denis Manturov, planirano je da u projektovanju ruske predsedničke limuzine osim domaćih automobilskih kompanija učestvuje i Porsche.

Testovi na prototipu limuzine počeće do kraja godine, a predviđeno je da proizvodnja startuje 2016. godine. Prema istom planu, SUV, koji će izrađivati ruski UAZ i mini-van pojavili bi se 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: