Koliko je brza i izdržljiva Astra sa dizel motorom?

Opel/Vauxhall je želeo da proveri vozne karakteristike modela Astra sa dizel motorom u ekstremnim uslovima. U tu svrhu, dve Astre 2.0 CDTi podvrgnute su specijalnom 24-časovnom brzinskom testu na ovalnoj stazi u Milbruku, u velikoj Britaniji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

12:05

Default images

Automobile je pod punim gasom vozilo 12 probnih vozača, koji su se smenjivali za upravljačem Astri. Nakon 24 sata, vozila su prešla 4.800 km, sa pauzama koje su trajale ukupno 22 minuta, tokom kojih je vršena zamena vozača, dopuna goriva i promena guma.

Pogledajte kadrove sa staze u Milbruku:



Tokom testa ostvarena je prosečna brzina od 201 km/h u pokušaju da se postavi svetski rekord za putničko dizel vozilo u FIA klasi serijskih modela na dizel pogon, u rasponu od 1600 do 2000 ccm.

Zvanična potrvda rekorda još uvek se očekuje se strane FIA, a Opel/Vauxhall je tokom istog testa pokušao da obori još nekoliko svetskih rekorda, kao i šest britanskih rekorda u izdržljivosti.
Vožnja na stazi u Milbruku podrazumevala je obavezna unutrašnja ojačanja vozila, Corbeau trkačka sedišta i Luke pojaseve.

Kompanija Michelin isporučila je gume Pilot Super Sports iz originalne Astre. Tokom testa, na svakom automobilu su po jednom zamenjene gume, iz razloga bezbednosti, s obzirom da dejstvo na oslanjanje i gume može biti snažno, usled sila koje uzrokuje bočni nagib staze.
Astre koje su korišćene na testu su modeli sa 5 vrata, opremljeni 2.0 litarskim turbo-dizel motorom koji razvija 165 ks, a Opel ovoga puta nije nije objavio više podataka, poput onog o potrošnji goriva, koji bi svakako bio interesantan. Očekujemo da ćemo više informacija imati kada FIA i zvanično potvrdi rekord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: