Automobili

Utorak, 08.10.2013.

09:52

Cadillac predstavio novi Escalade

Cadillac je objavio fotografije i tehničke detalje četvrte generacije luksuznog SUV modela Escalade, čija će proizvodnja početi u proleće 2014.

Izvor: B92

Default images

Escalade kao prepoznatljivi simbol moći ne trpi drastične promene u dizajnu. Zbog toga je američki proizvođač zadržao osnovnu stilsku koncepciju svog velikog SUV vozila.

Karakteristična kockasta forma ostala je nepromenjena, ali je prednji deo dobio savremeniji izgled, usklađen sa najnovijim modelima Cadillaca. Jedno od njegovih obeležja su LED farovi iz više segmenata, čija se kućišta zavlače dublje u prednja krila vozila.

Stop svetla su izrazito uska i produžena po vertikali, tako da se prostiru do samog krova.
Novi Escalade ima elektropreklopivi treći red sedišta kao standardni deo opreme, a četvrta generacija ovog modela biće dostupna u dve verzije.

Standardni model ima međuosovinsko rastojanje od 2.946 mm, dok dužina iznosi 5.180 mm. Kod produženi verzije razmak između prednje i zadnje osovine je 3.302 mm, a vozilo je dugačko 5.698 mm. Prednosti dužeg modela ogledaju se u dodatnom prostoru za putnike u trećem redu sedišta i u većem prtljažniku.

Za vozilo tako velikih dimenzija odabrani su i odgovarajući točkovi - 20 inčne alu felne su standard, dok su kao opcija dostupni točkovi od 22 inča.
Veće razlike u odnosu na prethodni model mogu se videti u kabini. Unutrašnjost je modernizovana i opremljena još kvalitetnijim materijalima.

Najupečatljiviju promenu predstavlja digitalni 12,3 inčni displej koji je zamenio klasičnu instrument tablu. Na centralnoj konzoli dominira ekran multimedijalnog CUE sistema.

Za jedan ovako luksuzni model obavezni su i sadržaji poput grejanja i hlađenja sedišta, a ukupnom doživljaju prestiža doprinose materijali od kože i drveta.
Kako bi putnicima vožnja bila još prijatnija, unapređena je i zvučna izolacija kabine, a oni na zadnjim sedištima mogu da uživaju u audio/video sadržajima koji se reprodukuju preko opcionog Blu-Ray/DVD plejera i devetoinčnih ekrana.

Poboljšan je i upravljački sistem i šasija, a kao standard Escalade ima Magnetic Ride Control sistem oslanjanja.

U novi Escalade ugrađeni su i brojni bezbednosni sistemi. Uz standardne vazdušne jastuke tu je i novi, centralno postavljeni airbag koji se aktivira između vozača i suvozača.
Osim dve dužine karoserije, kupci će moći da biraju između modela sa 2WD i 4WD pogonom. Snagu će isporučivati 6.2 litarski V8 sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 426 ks (313 kW) i maksimalni obrtni moment od 623 Nm.

U poređenju sa odlazećim modelom, novi Escalade snažniji je za oko 5% i razvija za 10 odsto veći obrtni moment. Motor je povezan sa šestobrzinskim automatskim menjačem.
Podaci o potrošnji i cenama za sada nisu saopšteni.

Cadillac Escalade 4. generacije stiže u prodajne salone u proleće 2014.

Pogledajte galeriju fotografija Cadillac Escalade za 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: