Macan se sprema da "zavede" 75.000 kupaca

Porsche veruje da će Macan uzburkati tržište premijum kompaktnih SUV automobila, a na osnovu najnovijih fotografija test prototipa izgleda da je ovaj model proizvođača iz Štutgarta spreman za svoju premijeru.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.08.2013.

15:18

Default images

Prototip koji je fotografisan u Nemačkoj oslobođen je od većeg dela kamuflaže. Zadržani su samo elementi koji prekrivaju farove, stop svetla i deo zadnjeg nosača krova, sa ciljem da zavaraju radoznale posmatrače.

Iako u osnovi izgleda kao umanjeni Cayenne, kod Macan se linija krova blago supušta prema zadnjem delu vozila, a zadnje staklo na vratima prtljažnika postavljeno je pod oštrijim uglom u odnosu na ravan krova.
Foto: carscoop.blogspot.com
Automobil ima skladnije proporcije, zahvaljujući između ostalog i točkovima koji su srazmerno veći nego kod Cayenna.

Na prednjem delu dominira velika maska hladnjaka koja sa bočnim otvorima za vazduh vizuelno čini jedinstvenu celinu.
Foto: carscoop.blogspot.com
Očekuje se da će Porsche pored regularnog Macana ponuditi kupcima i Turbo model. Ovu verziju pogoniće modifikovani 3.0 litarski twin-turbo V6 motor koji je dostupan u gami proizvođača iz Volkswagen grupe, a koji će isporučivati između 350 i 400 ks.

Što se tiče standarnih verzija, na raspolaganju su turbo-punjeni 2.0 litarski četvorocilindrični benzinski i dizel motori. Snaga će se prenositi na sva 4 točka.
Iako će Macan biti postavljen na platformu na kojoj će se naći i budući Audi Q5, u Porscheu su već bezbroj puta naglasili da će se ta dva modela znatno razlikovati u voznim karakteristikama, u korist ovog prvog.

Porsche u svoj novi automobil polaže velike nade i veruje da će Macan već u prvoj godini na tržištu privući oko 75.000 kupaca. To bi prema rečima ljudi iz kompanije trebalo da pomrsi račune rivalima kao što je BMW X3, ali i novom modelu X4.

Porsche Macan stiže u prodajne salone 2014. godine, kada ćemo moći da proverimo da li su Porscheove optimistične prognoze bile tačna.

Pogledajte fotografije sa test vožnje Macana na Nirburgringu.

Porsche proizveo pola miliona Cayenna.

Pogledajte kako je Porsche Cayenne prošao u terenskoj vožnji kroz Karpate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: