Mercedes A45 AMG u Ženevi 2013.

Mercedes je u utorak 5. marta na Sajmu automobila u Ženevi predstavio najsnažniju verziju nove A klase, model A45 AMG. Evropsku premijeru imao je najnoviji model nemačkog proizvođača, kupe limuzina CLA, kao i redizajnirana E klasa.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

09:59

Default images

Adut Mercedesa koji bi trebalo da nadmaši konkurente kao što su BMW M135i sa 320 ks ili Audi RS3 sa 340 ks, po dizajnu je gotovo identičan A klasi sa AMG Sport paketom.

Mercedes A45 AMG razlikuje se od svoje "ušminkane" verzije po dvostrukoj lajsni na maski hladnjaka i drugačijoj maski, kao i po spojleru na završetku krova. Umesto petokrakih, tu su i posebno dizajnirane crne alu felne, dok su ovalne izduvne cevi ustupile mesto trapezoidnim.

U kabini dominiraju tamne nijanse i kombinacija koža/Alcantara, dok je instrument tabla obložena materijalom od ugljeničnih vlakana. Kao kontrast crnim tonovima, sedišta i kožni volan proštepani su crvenim koncem, a crveni su i okrugli ventilacioni otvori, kazaljke na instrumentima i sifurnosni pojasevi.
Posebna priča je motor Mercedesa A45 AMG. Inženjeri nemačke kompanije uspeli su da iz 2.0 litarskog četvorocilindričnog turbo-benzinca izvuku 360 ks i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sve točkove putem 4MATIC sistema koji je posebno skrojen za novu generaciju Mercedesovih modela sa prednjim pogonom.

Motor je uparen sa sedmobrzinskim AMG SPEEDSHIFT DCT automatskim menjačem, sa tehnologijom duplog kvačila. Snažnu pogonsku jedinicu prate i modifikacije na upravljačkom, kočionom i sistemu oslanjanja.

Verzija koja je izložena na auto-salonu u Ženevi ima oznaku Edition 1 i, uz neke kozmetičke dodatke na spoljašnjosti, razlikuje se od standardnog Mercedesa A45 AMG i po AMG Performance sedištima i volanu koji je obložen Nappa kožom.

Mercedes A45 AMG Edition 1 biće dostupan na tržištu u ograničenom vremenskom intervalu od 12 meseci. Cena i datum početka prodaje još uvek nisu saopšteni.

Više fotografija sa ženevskog auto-salona možete pogledati u Galeriji.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: