Nissan GT-R: Do stotke za 2,7 s

Najnovija verzija Nissanovog superautomobila stigla je u Evropu. Prema rečima proizvođača, ovaj GT-R još je brži od modela iz 2012, tako da mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno svega 2,7 sekundi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.01.2013.

10:25

Default images

Baš kada smo pomislili da GT-R ne može brže, japanski proizvođač nas je demantovao. Rezultat od 2,8 sekundi, koliko je trebalo prethodnoj verziji da iz mesta stigne do stotke, kao da nije bio dovoljan Nissanovim inženjerima.

Unapređenjem vremena odziva na papučicu gasa, ovo vreme spušteno je za dodatnih 0,1 s. Osim toga, u Nissanu kažu da su poboljšali stabilnost vozila i upravljanje automobilom. Takođe, izvršene su izmene na oprugama i amortizerima sistema oslanjanja.
Zahvaljujući svim navedenim poboljšanjima, Nissan GT-R za 2013. popravio je prošlogodišnji rezultat na Nirburgringu, koji je postigao njegov prethodnik, obišavši krug na čuvenoj nemačkoj stazi za 7 minuta i 19,1 sekundu (verziji iz 2012. za to je bilo potrebno 7 minuta i 21 sekunda).

Tvorac Nissana GT-R, Kazutoshi Mizuno, veruje da je rezultat njegovog automobila mogao da bude bolji za još pola sekunde, da na stazi nije bilo i drugih vozila koja su mu zasmetala u krugu u kojem je vršeno merenje.
Najnoviju verziju Nissana GT-R i dalje pokreće 3.8 litarski V6 twin-turbo motor sa 550 ks.

Pogledajte galeriju fotografija Nissana GT-R za 2013.

Sledeći Nissan GT-R biće hibrid.

Pogledajte kako ubrzava Nissan GT-R.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: