Počela proizvodnja Opela ADAM

Opel je u četvrtak 10. januara započeo proizvodnju svog novog najmanjeg automobila u fabrici u Ajzenahu, u Nemačkoj. Prema rečima čelnika te kompanije, do sada je primljeno 16.000 porudžbina za ovaj mali life style model.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

13:17

Default images

Opel ADAM imao je svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu, u septembru 2012. godine, nakon čega su počele i prve narudžbine za ovaj model.

"Ovo je poseban trenutak za Ajzenah i za celu kompaniju. Smatramo da ADAM svojim inovativnim i svestranim rešenjima potvrđuje pionirski duh sa kojim Opel kreće u novo razdoblje’’, izjavio je Stiv Girski, predsednik Opelovog nadzornog odbora i predsednik GM-a za Evropu.
U Opelu kažu da je ključni preduslov za proizvodnju ADAM-a njegova fleksibilnost. Prema njihovim rečima, ovaj model može da ponudi više od 61.000 kombinacija spoljašnjosti i skoro 82.000 varijanti unutrašnjosti automobila.

"Svako ko danas poruči ADAM-a može praktično biti siguran da nigde neće videti identičan automobil. Asortiman koji se ovde proizvodi toliko je širok i raznolik da će skoro svaki ADAM biti jedinstven", objašnjava zamenik predsednika Upravnog odbora Opela, dr. Tomas Sedran.

Inače, Opel je uložio oko 190 miliona evra da bi, pored Corse, u Ajzenahu mogao da proizvodi i novi model ADAM.
Ovaj automobil takođe nudi neke inovacije koje su do sada bile dostupne samo u višim klasama. Jedinstveni u segmentu su, na primer, najnovija generacija automatskih parking senzora, upravljač koji se zimi greje, upozorenje na vozilo u bočnom mrtvom uglu i Opelov integrisani, zadnji nosač bicikala, FlexFix.

U Opelu kažu da se nakon ADAM-a ulaganja u proizvodnju novih modela nastavljaju sledećim novitetom, kabrioletom Cascada, koji će se u prodajnim salonima naći već u prvoj polovini 2013. godine.

To je deo plana po kome će u periodu 2012-2016. Opel predstaviti ukupno 23 nova vozila i 13 novih motora, kažu u toj kompaniji.

Pročitajte više o modelu Opel ADAM.

Pročitajte o mogućnostima personalizacije ovog automobila.

Pročitajte o Opelovom novom kabrioletu, modelu Cascada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: