Ecclestone kupuje Nurburgring?

Prema navodima nemačkih novina Die Rheinpfalz, Bernie Ecclestone (Berni Eklstoun), zainteresovan je za kupovinu "svetog mesta" svakog pravog automobiliste.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

10:11

Default images

Budućnost staze zvanično je dovedena u pitanje krajem jula 2012. godine kada je kompanija odgovorna za legendarni objekat proglašena nesolvntnom. U intervjuu koji je dao za nemačke novine, Ecclestone nije želeo da priča o sumi koju je spreman da izdvoji za kupovinu čuvenog trkališta.

Ipak, veliki biznismen bio je veoma precizan kada je rekao da ne želi o svom trošku da organizuje trku Formule1 niti da plaća kazne i zatezne kamate bankama zbog lošeg poslovanja prethodnog vlasnika, kao što su neki mediji ranije izvestili.

U četvrtak, 26. jula, menadžment staze takođe je najavio mogućnost otkupa staze iako dugovi nadmašuju vrednost čitavog kompleksa.

Jorg Linder, direktor Nurburgring Automotive GmbH, izjavio je da je menadžment razvio plan koji ne zahteva pomoć države prilikom organozovanja sledeće trke Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: