Nova Alfa na bazi Mazde MX-5

Kompanije Mazda i FIAT saopštile su da planiraju zajednički razvoj i proizvodnju novih sportskih modela marki Mazda i Alfa Romeo. Novi autmobili biće zasnovani na budućoj generaciji Mazde MX-5 i imaće pogon na zadnjim točkovima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

18:36

Default images

Reč je o dva različita automobila, koji će biti stilski prepoznatljivi u skladu sa specifičnostima svojih brendova. Oba roadstera imaće sopstvene game motora, a proizvodiće se u Japanu u Mazdinoj fabrici Hirošima.

Početak proizvodnje Alfa Romeo modela najavljen je za 2015. godinu.

“Formiranje alijansi koje dorpinose razvoju proizvoda i naprednih tehnoloških rešenja jedan je od strateških ciljeva naše kompanije”, izjavio je povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa FIAT-om Takaši Jamanuči, predsednik i generalni direktor kompanije Mazda.

“Izuzetno je značajno saradjivati sa tako prestižnim brendom kao sto je Alfa Romeo na novom sportskom automobilu koji će biti zasnovan na budućoj generaciji MX-5”, dodao je Jamanuči.

Generalni direktor kompanije FIAT, Serđo Markione, rekao je da ovim dogovorom FIAT pokazuje “posvećenost Alfa Romeu i odlučnost da ga razvije u istinski globalni brend.”

“Partnerstvom sa Mazdom ostvarićemo saradnju sa liderom u segmentu kompaktnih sportskih vozila, kako bismo proizveli uzbudljiv i stilski jedinstven roadster u skladu sa tradicijom Alfa Romea”, dodao je on.

FIAT i Mazda trebalo bi da potpišu finalni ugovor o saradnji u drugoj polovini 2012. godine. Predstavnici tih kompanija su se takođe složili da razmotre i opcije za dalju saradnju na području Evrope.

Vozili smo: Mazda MX-5 Roadster Coupé.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: