Nova Honda Civic u Srbiji

Deveta generacija Honde Civic predstavljena je u Srbiji. Prodaja počinje 1. marta, a model će biti dostupan sa 1.4 i 1.8 i-VTEC benzinskim motorima i 2.2 i-DTEC dizel motorom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

19:02

Default images

Civic će u Srbiji imati najpovoljniju cenu u Evropi, koja startuje od 14.990 EUR. Za kupce novog modela obezbeđeni su i specijalni paketi finansiranja uz mesečnu ratu od 177 EUR (NKS 5,60%, EKS 8,19%, na 60 meseci).

Iako se nova generacija Civica ne razlikuje puno od prethodnika, i dalje je veran sportskom i futurističkom dizajnu i karakteristikama. U Hondi kažu da je Civic unapređen u gotovo svim segmentima.

Izmene na dizajnu dovele su do značajnog smanjenja koeficijenta otpora vazduha koji je sada najniži u klasi (0.27) i do smanjenja potrošnje goriva (5.5 l/100km za 1.4 i-VTEC motor).
Velika pažnja posvećena je i inteligentnim rešenjima koja povećavaju funkcionalnost prostora, a zahvaljujući izmeštanju rezervoara za gorivo i „Magičnim sedištima“, novi Civic je model sa izuzetno prostranom kabinom i prtljažnim prostorom od čak 470 l.

Bezbednosni sistemi CMBS (Sistem za umanjenje posledica sudara), ACC (Adaptivni tempomat) i HSS (Sistem kontrole dugih svetala), koji su do sada bili rezervisani samo za vozila viših klasa, sada su ugrađeni u model C segmenta zbog čega je novi Civic ocenjen sa maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost.

Pogledajte još nekoliko fotografija sa promocije u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: