Automobili

Petak, 16.09.2011.

13:04

VW Up! "preti" FIAT Pandi?

Nemački koncern je u Frankfurtu predstavio novi model Up! koji se ne razlikuje previše od koncepta prikazanog pre četiri godine na istom Sajmu. Izložene su i razne konceptne verzije ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Dugačak je 3.540 i širok 1.640 mm, a u Volkswagenu ga najavljuju kao „diva među malim automobilima“. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.420 mm.

U njemu ima mesta za četiri odrasle osobe, a spuštanjem zadnjih sedišta zapremina prtljažnika povećava se skoro četiri puta.

U ponudi će biti dve verzije novog 1.0-litarskog trocilindričnog motora od 59 i 74 KS. Za prenos snage biće zadužen petostepeni ručni menjač.



Očekuje se da će nakon nekog vremena na tržište stići i verzija sa motorom na prirodni gas koji će isporučivati 67 KS.

Na evropskom tržištu će se pojaviti u decembru.
VW Eco Up!
Na frankfurtskom salonu moglo se čuti da iz FIAT-a strahuju od ovog modela. Naime, italijanski auto-proizvođač veruje da bi Up! mogao da baci u senku najnoviju generaciju FIAT Pande i "preuzme" prodaju u tom segmentu.

"Iz FIAT-a su jako zabrinuti zbog modela Up!", izjavio je Giuseppe Berta, profesor ekonomije na Univerzitetu Bocconi u Milanu. "Oni osećaju veliki pritisak, jer novi nemački gradski auto nosi italijanski duh".

VW je na ovom Sajmu predstavio i Up! koncepte varijante: e-Up!, Eco-Up!, Up! Azzurra sailing team, Cross Up! i GT Up!.

Pratite naš specijal Sajam automobila u Frankfurtu 2011

Više fotografija sa ovog Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: