Jeep Renegade: krosover koji nije samo "urbani terenac"

Uoči početka prodaje u Evropi, Jeep je objavio tehničke podatke novog modela Renegade.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

16:06

Default images

Jeep Renegade imao je svetsku premijeru na ženevskom auto-salonu u martu a nakon pola godine, na jesen, ovaj krosover stiže u prodajne salone na evropskom tržištu.

Automobil koji pripada sve popularnijem "B" segmentu krosovera (Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008...) deli platformu sa FIAT-om 500X, koji će biti predstavljen na salonu u Parizu, a oba automobila proizvodiće se u FIAT-ovoj fabrici Melfi.
Renegade je prvi Jeep koji će se izrađivati u Italiji, a planirano je da bude ponuđen kupcima u preko 100 zemalja širom sveta.

Osim toga, to je i prvi model u svojoj klasi koji će biti dostupan sa devetobrzinskim automatskim menjačem.

U Evropi, Renegade će se prodavati sa četiri paketa opreme - Sport, Longitude, Limited i Trailhawk, a u početku u ponudi će se naći i takozvana "Opening Edition" verzija.
Ponuda motora uključuje dva 1.4 litarska MultiAir2 benzinca sa 140 ks (103 kW) i 170 ks (125 kW), kao i 1.6 litarski E.torQ benzinski motor sa 120 ks (88 kW).

Kada je reč o dizelašima, na evropskom tržištu biće dostupna dva MultiJet II motora, 1.6 litarski sa 120 ks (88 kW) i 2.0 litarski sa 170 ks (125 kW).

Sve pogonske jedinice opremljene su Stop&Start sistemom koji omogućava manju potrošnju goriva.
Kupci će moći da biraju između dva manuelna, jednog sistema prenosa sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT) i pomenutog automatskog menjača sa devet brzina, kao i između verzija sa 4x2 i 4x4 pogonom.

U sklopu 4x4 pogona dostupna su dva sistema - Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low. Ovaj poslednji, zahvaljujući posebnom načinu mapiranja prenosnih odnosa i kombinaciji funkcija "Hill Descent Control" (kontrola pri vožnji nizbrdo) i "Low", omogućava da Renegade ima terenske sposobnosti svojstvene vozilima marke Jeep.
Sistemi Jeep Active Drive i Active Drive Low kombinuju se sa Jeep Selec-Terrain sistemom kontrole vučne snage sa četiri moda (pet za model Trailhawk, koji pored Auto, Snow, Sand i Mud poseduje i Rock podešavanje).

Podešavanja su tako projektovana da omogućavaju adekvatan izbor režima za vožnju na asfaltnom putu ili van njega, kako bi se postigle optimalne performanse na svim vrstama terena.
Cene i izbor modela za Srbiju biće poznati kada Jeep Renegade stigne na naše tržište, a više fotografija ovog automobila možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: