Subaru modeli najbezbedniji u SAD

Američki Institut za bezbednost saobraćaja na autoputevima (IIHS) nagradio je sve Subaruove modele koji se prodaju na severnoameričkom tržištu najvišim priznanjima za bezbednost - "Najbezbedniji 2013". Subaru je jedini proizvođač automobila koji je u SAD dobio ovu nagradu za sve svoje modele.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2012.

11:19

Default images

IIHS dodelio je najviša priznanja po četvrti put uzastopno svim Subaruovim modelima koji su u prodaji, a u 2012. godini to su Legacy, Forester, Tribeca, Outback, Impreza, XV Crosstrek (koji se u Evropi prodaje pod nazivom XV) i BRZ.

Osim toga, modeli Legacy i Outback izrađeni posle avgusta 2012. godine prvi su Subaruovi automobili koji su prošli testiranje IIHS-a pod nazivom "Najbezbedniji plus" (Top Safety Pick Plus). Ova nagrada podrazumeva dobre ocene na testu zaštite putnika u vozilu – minimum četiri od pet bodova, kao i ocene “prihvatljiv” na svim ostalim testovima, a oba pomenuta modela ocenjena su najvišim priznanjem i na ovom testiranju.
Subaru Forester za 2013.
"Najviše ocene naših proizvoda na testovima Instituta bezbednosti IIHS potvrđuju Subaruovu veru u bezbednost automobila. Svi naši modeli sa najvišom ocenom i nagradom 'Najbezbedniji', a sada i Legacy i Outback sa priznanjem 'Najbezbedniji plus' to najbolje potvrđuju", rekao je Tomas Dol, izvršni potpredsednik i generalni direktor kompanije Subaru Amerika

Inače, IIHS za buduće kupce novih automobila obezbeđuje precizne informacije o njihovim bezebednosnim karakteristikama ocenjujući ih na testovima zaštite putnika ocenama “dobar”, “prihvatljiv”, “marginalan” i “loš”. Da bi osvojio titulu “Najbezbedniji” automobil mora da ima ocenu “dobar” na sva četiri testa frontalnog i bočnog sudara, na testu prevrtanja i na proveri zaštitnog efekta naslona za glavu prilikom udarca otpozadi.

Institut za bezbednost uveo je još jedan novi test u 2012. godini kojim simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo, drvo ili stub. Testira se udarac četvrtine prednjeg dela vozila sa vozačeve strane u 1,5 metara visoku čvrstu barijeru pri brzini od 65 km/h.

Pročitajte više o modelu Subaru Forester za 2013.

Pročitajte o krosoveru Subaru XV.

Pročitajte o modelima Subaru Legacy i Outback iz 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: