Lexus planira novi superautomobil

Nakon prestanka proizvodnje modela LFA, u Lexusu razmišljaju o novom vrhunskom sportskom automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

10:41

Default images

Iz Toyote, u čijem se vlasništvu nalazi i Lexus, nedavno je stigla vest o završetku proizvodnje superautomobila LFA. Od kada je u junu 2010. godine prodat prvi primerak Lexusa LFA, kupcima je isporučeno 500 primeraka ovog automobila. Poslednji LFA sišao je sa proizvodne trake u petak 14. decembra 2012.

U međuvremenu, potpredsednik Lexusa, Kazuo Ohara, u razgovoru za Automotive News kazao je da je toj kompaniji u budućnosti potreban automobil poput modela LFA.

"Ne tvrdim da je jedan takav automobil već u pripremi, ali reći ću vam da u Lexusu ozbilno razmatramo naslednika modela LFA", dodao je Ohara.
Poslednji proizvedeni primerak Lexusa LFA
Sa druge strane, u Lexusu postoje i gledišta koja su različita od viđenja Kazua Ohare. Tako šef marketinga, Mark Templin, smatra da je od novog Lexusa LFA važnije da se brend u budućnosti više približi populaciji mlađih kupaca.

Inače, Lexus je na nekoliko velikih sajmova automobila u proteklih godinu dana predstavio koncept novog sportskog kupea, LF-LC, ali ta kompanija još uvek nije saopštila da li će nastaviti sa razvojem serijske verzije tog automobila.

Pročitajte o hibridnom konceptu Lexus LF-LC.

Pročitajte više o konceptu Lexus LF-LC Blue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: