I Golf R gubi 10 "konja" zbog WLTP

Kao i u slučaju Seatovog modela Leon Cupra, čija će hečbek verzija biti uskraćena za 10 ks, VW Golf R imaće redukovanu snagu zbog prelaska na realističnu WLTP proceduru merenja emisija štetnih gasova.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

19:06

I Golf R gubi 10

Kada je Volkswagen krajem 2016. predstavio restilizovani Golf R, njegov 2.0 litarski benzinac bio je pojačan za 10 ks i ukupno je isporučivao 310 konjskih snaga. Sada je došlo vreme da se “konjaža” vrati na stari nivo, pa će Golf R ponovo razvijati “svega” 300 ks.

Naime, od septembra 2018. svi novi automobili koji se prodaju na evropskom tržištu imaće podatke o prosečnoj potrošnji i emisiji ugljen-dioksida izmerene po novom, realističnom WLTP standardu - jedinstvenom postupku testiranja lakih vozila.

To je stvorilo glavobolju mnogim proizvođačima, jer se ispostavilo da neki njihovi modeli po novom načinu merenja emisije ne zadovoljavaju trenutno važeće ekološke norme u EU.

Zato je Seat bio prinuđen da smanji snagu 2.0 litarskog turbo benzinskog agregeta u hečbek verziji modela Leon Cupra, sa 300 ks na 290 ks, dok je karavan verzija zadržala isti broj “konja”.

Za sada nije poznato da li će Golf R izgubiti 10 ks u obe svoje verzije – hečbeku i karavanu, ali kako saznaje Autocar, ova promena uticaće i na vozila koja su već naručena, ali nisu još isporučena kupcima.

Kompanija je najavila da će kontaktirati sve one koji su naručili Golf R pre ove promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: