Lincoln menja ploču, uzda se u milenijalce

Godinama je Lincoln "cedio suvu drenovinu" i preživljavao zahvaljujući skoro isključivo flotnoj prodaji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

17:35

Lincoln menja ploču, uzda se u milenijalce

Retki vide Lincoln kao relevantnog igrača na tržištu, a glavni razlog je što nije pravio automobile koji oduševljavaju ljude.

Kako ne bi propao, fokusirao se na pouzda i uglavnom profitabilan izvor prihoda, pomenutu flotnu prodaju.

Međutim, problem s njom je što vremenom ti menadžeri flotne kupovine postaju glavni kupci pa praviš vozila kako bi ugodio njima, a ne prosečnom kupcu, pa ulaziš u krug iz kog nema izlaska.

To bi konačno moglo da se promeni u Lincolnu zahvaljujući direktoru Forda Džimu Heketu koji želi da poveća operativnost brenda ograničenjem flotne prodaje i fokusom na nekomercijalne kupce.

Izlazak poslednjih verzija Navigatora i Continentala su prava najava toga jer su ova dva modela prva posle dugog niza godina koja su zaista privukla pažnju kupaca koji verovatno nisu znali da navedu više od dva, tri Loncolnoca modela.

Lincoln će kao deo novog načina poslovanja da se koncentriše i na lizing vozila više nego na tradicionalnu prodaju jer se trenutno automobilska industrija umnogome oslanja na generaciju milenijalaca (mlađi od 40) koji imaju kapital, a vole da posluju mesečnim otplaćivanjem.

Posle dosta vremena budućnost Lincolna deluje obećavajuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: