Citroenove ženevske premijere (FOTO)

Francuski proizvođač predstavio se publici u Ženevi novim Berlingom i restilizovanim modelom C4 Cactus.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

13:43

Citroenove ženevske premijere (FOTO)
Citroen Berlingo za 2019. (Foto: Newspress)

Putnička verzija multifunkcionalnog Citroenovog vana - Berlingo Multispace za 2019, čija je prva generacija debitovala pre više od dve decenije, 1996. godine, zauzima centralno mesto na štandu ovog proizvođača.

Automobil koji deli istu mehaničku platformu i veći deo karoserije sa sestrinskim Peugeot Rifterom (naslednik Partnera Tepee) i modelom Opel Combo Life, ima prepoznatljiv dizajn spoljašnjosti koji karakteriše aktuelnu Citroenovu gamu (C3, C3 Aircross, C4 Cactus...).
Citroen Berlingo za 2019. (Foto: Newspress)
Ipak ono zbog čega se automobili ovog tipa najviše kupuju, krije se ispod karoserije – prostrana, multifunkcionalna kabina sa modularnim rasporedom sedišta i mnoštvom odeljaka za odlaganje sitnica.

Citroen tvrdi da novi Berlingo raspolaže sa čak 28 pretinaca i spremišta u koje putnici mogu da odlože manje predmete tokom vožnje.

Modularna konfiguracija sedišta omogućava da se njihovim obaranjem ili vađenjem iz vozila dobije ogroman koristan prostor za prevoz kabastih stvari.
Citroen Berlingo za 2019. (Foto: Newspress)
Pored standardnog Berlinga sa 5 zasebnih sedišta, kupcima je na raspolaganju i produžena varijanta sa 7 sedišta (u tri reda), pri čemu se može naručiti i opcija bez poslednjeg reda, umesto koga se dobija veliki prtljažni prostor.
Citroen Berlingo za 2019. (Foto: Citroen)
U ponudi će se naći paleta benzinskih i dizel motora, raspona snage od 75 do 130 ks.

Motori mogu biti upareni i sa opcionim, novim osmobrzinskim automatskim menjačem, a proizvođač ističe da je – u zavisnosti od paketa opreme - kupcima dostupno čak 19 elektronskih sistema pomoći vozaču.
Citroen C4 Cactus - redizajn (Foto: Newspress)
Druga Citroenova premijere u Ženevi je redizajnirani C4 Cactus, koji je odnedavno dostupan i na našem tržištu.

Novi C4 Cactus donosi novitete kroz 12 tehnologija za pomoć u vožnji, 3 tehnologije za konekciju sa mobilnim elektronskim uređajima i sa nagrađivanim ekološkim motorima.

Najvažnija novina u pogledu udobnosti su hidraulični elementi sistema oslanjanja (Progressive Hydraulic Cushions - PHC).
Citroen C4 Cactus - redizajn (Foto: Newspress)
C4 Cactus ima i poboljšanu akustičnu izolaciju, a kucima je na raspolaganju 31 kombinacija za personalizaciju spoljašnosti - 9 boja karoserije i 4 posebna kolor paketa (koji se sastoje od osobenih ukrasnih detalja u boji).

Na taj način, kažu u Citroenu, kupac je u mogućnosti da „sklopi“ izgled vozila koje mu najviše odgovara.

Takođe, u ponudi je 5 različitih opcija za uređenje enterijera putničke kabine.
Citroen C4 Cactus - redizajn (Foto: Newspress)
Novi Citroen C4 Cactus opremljen je i intuitivnim tehnologijama koje služe za lakše i sigurnije putovanje.

Među njima su sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unazad koja pokazuje pogled na okolinu od 180 °, Park Assistent - aktivan sistem pomoći pri parkiranju, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem kako bi se smanjio rizik od frontalnog udara, sistem upozorenja o nehotičnom napuštanju vozne trake, sistem prepoznavanja ograničenja brzine, inteligentna svetla za bezbedniju vožnju noću...
Citroen C4 Cactus - redizajn (Foto: Newspress)
U opremu spada i 7-inčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje smartfon uređaja, Mirror Screen funkcija pomoću koje vozači u automobilu mogu uživaju u multimedijalnom sadržaju i aplikacijama svojih pametnih telefona i Citroen 3D navigacija sa prepoznavanjem glasovnih komandi.

Među opcijama je i panoramski stakleni krov.
Citroen C4 Cactus - redizajn (Foto: Citroen)
Redizajnirani Citroën C4 Cactus nudi se u tri nivoa opreme, sa tri različita benzinska i jednim dizel agregatom.

U Srbiji se trenutno prodaje po promotivnoj ceni od 12.990 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: