Vozio 65 km brzinom 160 km/h zbog zaglavljene pedale

Amerikanac Džozef Kuper vozio je svoj BMW X5 iz 2003. čak 65 kilometara po autoputu na Floridi brzinom oko 160 km/h sa zaglavljenom pedalom za gas.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.02.2018.

09:30

Vozio 65 km brzinom 160 km/h zbog zaglavljene pedale

Policija je jedva uspela da ga zaustavi nakon što je tri puta postavljala prepreke sa šiljicima koji su probušili gume.

Kuper je tokom vožnje pozvao policiju i rekao im da mu se zaglavila pedala za gas, nakon čega mu je dispečer davao savete kako da uspori vozio.

Između ostalog predloženo mu je da izbaci menjač iz brzine, ali je on to već pokušao i nije uspeo. Kuper je tokom razgovora često vikao "bežite s puta" istakavši i jednom da je zamalo udario u nekoga.

Dva puta su šiljci bušili njegove gume na Kuperovom X5, on je prvo usporio na 95 km/h, a potom na 65 km/h, dok se vozilo posle 65 kilometara konačno nije zaustavilo krećući se samo na felnama.

Iz BMW su najavili da će rado sarađivati sa policijom Floride kako bi istražili slučaj koji su opisali kao "neverovatan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: