Pininfarina zagolicao maštu najavom novog koncepta

Prestižni automobilski italijanski dizajnerski studio Pininfarina najavio je svoj četvrti koncept za Salon automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

20:40

Pininfarina zagolicao maštu najavom novog koncepta
Foto: Pininfaina

Koncept pod nazivom HK GT je kao i prethodni (luksuzni sedan H600, SUV-ovi sa pet sedišta K550 i sedam K750) razvijen zajedno sa hongkoškom tehnološkom kompanijom Hybrid Kinetic Group.

Glavni cilj HK GT je interpretacija ideje Gran Turisma, upotrebom klasične arhitekture italijanske automobilske škole, uz nastavak definisanja identiteta Hybrid Kinetic Brenda.

Pininfarina je javnosti ponudio samo nekoliko dizajnerskih crteža koji ukazuju na aerodinamičan i elegantan eksterijer, uz oštra, horizontalna stop svetla koja, slično onome što smo već diveli na konceptu BMW Serije 8.
Foto: Pininfaina
Što se tiče enterijera, predstavlja kombinaciju elegantne i sportske linije uz interaktivne ekrane u vratnim panelima.

Novi koncept će imati električni pogon napajan baterijama, električni kontroler, a naglasak je na sinergiji stila i održivosti životne sredine.

Pininfarina će HK GT predstaviti 6. marta na prestižnom salonu u Ženevi u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: