Problematični Audi – opoziv za opozivom

Automobilski gigant Audi opozvao je oko 330.000 vozila u Nemačkoj zbog opasnosti od požara, saopštila je kompanija iz Ingolštata.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

18:30

Problematični Audi – opoziv za opozivom
Foto: Getty images

Problematična je električna konekcija na pomoćnom grejaču u modelima A4, A5 i Q5 koji su proizvedeni između 2011. i 2015. godine.

Dogodilo se nekoliko incidenata usled greške sa potencijalnim pregrevanjem i požarom, ali na sreću nije bilo poređenih.

Navodno je potrebno svega nekoliko sati rada u servisu da bi se ispravila pomenuta mana. Audi je kontaktirao kupce njegovih vozila koja imaju navedeni problem.

Nemački proizvođač je već opozvao 250.000 vozila u SAD u oktobru zbog istog problema.

Audi je pre samo nekoliko dana opozvao 52.000 luksuznih modela A6 i A7 u SAD i Kanadi, proizvedenih između januara 2011. i septembra 2013, zbog problema sa potencijalnim curenjem goriva koje može dovesti takođe do požara.

U pitanju je dovod goriva koji ima tačku kompresije zbog lakše instalacije, ali koja vremenom može da oslabi i omogući curenje goriva.

U ovom slučaju nije bilo prijavljenih incidenata za požarima. Audijevi dileri će od 5. februara rešavati ovaj problem.

Kompanija nije navela kolike će troškove izazvati ovi opozivi vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: