Najbrži SUV - Alfa Romeo Stelvio pokorio Nirburgring

Model Stelvio Quadrifoglio obišao je krug na stazi Nirburgring za 7 minuta i 51,7 sekundi, što je najbolji rezultat koji je ikada postigao neki SUV automobil serijske proizvodnje.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

10:25

Najbrži SUV - Alfa Romeo Stelvio pokorio Nirburgring

Verzija koja je ostvarila rekordno vreme ima Q4 pogon na sva 4 točka, opremljena je 2.9 V6 Twin-Turbo motorom sa 510 ks, kao i diferencijalom za raspodelu obrtnog momenta.

Alfa Romeo sada drži dva rekorda na Nirburgringu sa modelima Giulia Quadrifoglio (najbrži serijski automobil sa 4 vrata) i Stelvio Quadrifoglio (najbrži serijski SUV).
Novo rekordno vreme koje je Stelvio Quadrifoglio postigao na 20,7 km dugom “Nordšlajfe” krugu, za 8 sekundi je kraće od prethodnog rekorda u kategoriji serijskih SUV vozila, koji je u jesen 2014. postavio Porsche Cayenne Turbo (7:59,7).

Za volanom Alfinog SUV-a bio je Fabio Franća, isti vozač koji je izvezao najbrži krug i u kategoriji sedan modela sa 4 vrata (Giulia Quadrifoglio), sa vremenom od 7 minuta i 32 sekunde.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: