Moto spektakl u Zrenjaninu

U subotu je svečano otvorena moto trka pod nazivom ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing kategorija 125, na stazi “Industrijska zona jugoistok Zrenjanin”.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

15:45

Moto spektakl u Zrenjaninu
Mirko Butulija i Èedomir Janjiæ na otvaranju trke u Zrenjaninu (Foto: AMSS)

Organizatori ove moto trke koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl.

Sertifikovana staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, prosečne je širine 6-7 metara, sa 9 krivina. Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da podrže 60 takmičara koji su došli iz čitave Evrope. Na ceremoniji otvaranja, kao domaćin ovog takmičenja, prvo se obratio gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, koji se zahvalio Auto-moto savezu Srbije i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj.

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze i zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici.

„Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nada se da će se na ovoj stazi već sledeće godine voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji“, rekao je Mirko Butulija i zvanično otvorio trku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: