Varsovia - luksuzna hibridna limuzina iz Poljske (FOTO)

Poljska kompanija Varsovia Motor Company predstavila je koncept luksuznog električnog automobila sa produženim radijusom kretanja.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

10:35

Varsovia - luksuzna hibridna limuzina iz Poljske (FOTO)

Varsovia Concept ima klasične linije jedne luksuzne limuzine, sa primesama futurističkog dizajna. Za izgled vozila zadužen je dizajnerski studio Kadler iz Varšave a, kako kažu, inspiraciju za stilske elemente na prednjoj maski i vratima dobili od morske sirene koja se nalazi na grbu glavnog grada Poljske.

Ovo mitsko biće zastupljeno je i na vrhu haube, u vidu ornamenta.
Pogled u kabinu takođe otkriva futuristički dizajn, karakterističan za ovu vrstu konceptnih vozila. Sve je podređeno luksuzu, pre svega, putnika na zadnjim, razdvojenim sedištima, koja izgledaju poput udobnih fotelja iz nekog salona skupocenog skandinavskog nameštaja.

Na mestu klasičnog suvozačevog sedišta, nalazi se tabure za odmaranje nogu.
Dizajneri su koncept osmislili tako da po potrebi može da se pretvori u radno okruženje visokopozicioniranih menadžera. Spuštanjem preklopnih 19 inčnih displeja sa krova kabine, unutrašnost limuzine transformiše se u pravu malu kancelariju.

Automobil raspolaže kompjuterom sa tastaturom i satelitskom Internet konekcijom, kako biznis "ne bi trpeo" dok je šef na putu. Osim toga, tu su i neizostavne funkcije grejanja/hlađenja i masaže u sedištima, a poljska kompanija tvrdi da je ergonomija sedišta takva da se ono automatski prilagođava veličini i težini osobe koja se u njemu nalazi.
Varsovia Concept ima hibridni pogonski sistem koji se sastoji od elektromotora i manjeg konvencionalnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovaj motor ne pokreće direktno automobil, veće sagorevanjem benzina generiše električnu energiju kojom se napaja elektromotor.

Ako su pogonske baterije potpuno pune, vozilo može da pređe do 350 km samo na struju. Kada se baterije isprazne, na scenu stupa benzinac koji svojim radom generiše dovoljno električne enrgije za ukupnu autonomiju u vožni od oko 850 km.

Kompanija nije saopštila specifikacije pogonskog sistema, i performanse ove luksuzne limuzine, ali je navedeno da koncept od 0 do 100 km/h može da ubrza za manje od 5 sekundi.
Varsovia Concept još uvek je u fazi dizajnerske studije, a ako automobil dobije pozitivne reakcije javnosti i zaniteresuje potencijalne kupce, kompanija planira da krajem ove dekade po porudžbini izradi ograničenu seriju od 50-ak primeraka.

Svakom od klijenata biće omogućeno da svoj automobil opremi i ukrasi po sopstvenim željama i potrebama, a u saradnji sa dizajnerima.
.
.
Foto: Varsovia Motor Company

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: