Ko kaže da traktori nisu zabavni za vožnju?

Grupa Šveđana pokazala je da traktori ne moraju da budu samo dosadne poljoprivredne mašine i da imaju potencijal za nešto više od dubokog oranja.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 13.09.2014.

14:24

Default images

Ovi zaljubljenici u proklizavanja i miris spaljene gume, zaključili su da je traktor sa svojim predimenzioniranim pneumaticima idealan za takve egzibicije - potrebno ga je samo malo doraditi:



Kao osnova za njihovo vozilo poslužio je originalni Volvo traktor iz 1956. Za pogon je upotrebljen turbo-motor sa 225 ks, koji je nastao modifikacijom pogonske jedinice iz Volvoa 940.

Izvanredne manevarske sposobnosti postignute su zahvaljujući tome što vozač može da zakoči ali i da svu preusmeri svu snagu na jedan od zadnja dva točka.

Šveđani, poznati kao lideri na polju bezbednosti četvorotočkaša, ojačali su kabinu rol-bar kavezom i ugradili specijalni sigurnosni pojas, što se na kraju pokazalo kao mudar potez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: