Volvo XC90 oborio Cesnu

Na mestu na kojem se saobraćajnica ukršta sa pistom lokalnog aerodroma u mestu Roanoke, u državi Teksas, dogodila se neobična nesreća u kojoj su učestvovali Volvo XC90 i Cesna Sky Hawk.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

15:33

Default images

Volvo automobili odavno imaju imidž jednih od najbezbednijih u industriji. Sudar sa avionom koji je bio u proceduri sletanja Volvo gotovo može da upotrebi za marketinške svrhe. Na svu sreću, niko nije povređen prilikom ovog incidenta.

Gospođa koja je vozila Volvo nije ustupila prvenstvo prolaza Cesni koja je bila u zafršnoj fazi sletanja, već je nastavila da vozi putem koji se ukršta sa pistom. William Davis, pilot u Cesni bio je početnik i ovo mu je zapravo bilo prvo samostalno sletanje.

Kada su im se putevi ukrstili, Cesna je svojim trapom za sletanje udarila u bočnu krovnu konstrukciju Volvoa. Točkovi su se otkinuli od trupa aviona, posle čega je avion pao na pistu i bezbedno se zaustavio. Volvo je pretrpeo štetu takođe.

Pogledajte video snimak nesreće:


William Davis, pilot Cesne izjavio je da je ovo kraj njegove letačke karijere. Inače, ovakvo ukrštanje puta sa pistom nije jedinstveno za teksaški aerodrom. Jedan od najekstremnijih primera je Međunarodni aerodrom na Gibraltaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: